• De 4 vigtige trin

1. Trin – Blandingen

Selve grundlaget for høj kvalitet

Blandingen er hele grundlaget for at opnå høj kaffekvalitet. Kvalitet, der når de højeste standarder startende med udvælgelsen af de bedste råvarer, kaffebønnerne, som vokser på den stedsegrønne busk RUBIACEE Coffea. De mest almindelige sorter er Arabica og Robusta.

Ingen espresso er fuldkommen, hvis den kun består af én kaffesort.

At blande en espresso er for en barista, hvad blandingen af farver er for en kunstmaler; det er en symfoni, der fremføres af alle orkesterets instrumenter.

Segafredo Zanetti udvælger de bedste Arabica- og Robusta-sorter af én oprindelse og blander dem med henblik på at fremstille det bedst tænkelige produkt.

2. Trin – Kaffemøllen

En væsentlig kvalitetsforbedring.

Det er baristaens første bearbejdningsredskab: fra bønne til pulver.

Dens betydning er afgørende i skabelsen af en god kop espressokaffe.

Kaffemøllen har en begrænset levetid, og det anbefales, at møller med flade knive udskiftes, efter at de har kværnet 350-400 kg, og møller med koniskformede knive efter 600-800 kg.

En barista, der kan præsentere sin kunde for en gennemsigtig og helt ren bønnebeholder, er en dygtig barista. Det underbygger kaffeblandingens høje kvalitet: Det er vigtigt, at bønneglasset og doseringsenheden altid er rene og velholdte.

3. Trin – Espressomaskinen

Stedet hvor kaffeteknik og -kultur mødes

Det er baristaens andet bearbejdningsredskab: fra pulver til væske. Den italienske ingeniørkunst har udviklet forskellige typer af espressomaskiner, men cafékulturen er tæt forbundet med den traditionelle espressomaskine.

Kaffemængden bestemmes af brugeren, som skal bruge 7 gram kaffepulver for at få en kop espresso.

4. Trin – Dygtighed

Baristaens faglige præg

Baristaens personlige præg er en af de væsentligste kvalitetsfaktorer i brygningen af den perfekte espresso.

Derfor er det vigtigt at mestre de grundlæggende regler: først og fremmest den daglige rengøring af udstyret 

5 gyldne regler

1. Espressomaskinen bør aldrig slukkes

2. Rens filteret i maskinens filterholder hver eneste dag

3. Hold altid øje med målertallene (pumpe: 9 atmosfærer, varmtvandsopvarmer: fra 0,8 til 1,4 bar)

4. Forud for hver brygning skal evt. kafferester fjernes fra filteret

5. Husk at skifte kalkfilteret hvert halve år.

© Copyright Segafredo Zanetti Danmark | Website by dream-it.dk