• 5 gyldne regler for den perfekte espresso hjemme

Espresso er den fremstillingsmetode, som i højest grad fremhæver smagen og aromaen. Tilberedningen af en god espresso er en virkelig kunst. Men du kan også opnå et optimalt resultat derhjemme, hvis du følger disse regler:

  • Kvaliteten af vandet

    Kalkholdigt vand kan nedsætte kaffemaskinens funktion og påvirke espressoens kvalitet. I dette tilfælde anbefales brug af mineralvand i stedet for postevand. Brug endvidere jævnligt særlige anti-kalkfiltre til din espressomaskine.

  • Den korrekte dosering

    Den optimale dosis for en god kop espresso er 7 gram kaffepulver.

  • Den rigtige tilberedning

    Fordel kaffen jævnt i filterholderen og tryk den fast sammen – en jævn overflade er afgørende for en god espresso.

  • Den rigtige tilberedningstid

    Espresso skal flyde jævnt og kontinuerligt ned i koppen. Løber espressoen for hurtigt, skal du trykke kaffen lidt fastere i filterholderen. Kaffen løber for langsomt, skal kaffen være mindre komprimeret.

  • Den grundige pleje

    Fjern før hver ny brygning fjernes kafferester på maskinen for at undgå uønskede rester og bitter bismag. Lad endvidere fra tid til anden vand løbe gennem den tomme filterholder. Før en ny espresso brygges, bør man vente et minut og kontrollere, at der ikke er vand inde i filterholderen.

© Copyright Segafredo Zanetti Danmark | Website by dream-it.dk